April 2011

Hei og hopp alle sammen!

Nok en kjempeflott vintersesong er avsluttet og vi har en liten pause før plasthoppingen begynner for fullt.

Aktiviteten i Høvikbakken har vært kjempebra. På hoppskolen har vi registrert 44 barn, herav 5 jenter. I snitt har vi hatt 24 hoppere på hver hoppskolekveld. En stor takk til instruktører, kioskpersonale, barn og foreldre. Dere er alle like viktige for at vi skal fortsette å rekruttere hoppere til verdens fineste idrett.

Vi har også gjennomført 3 Telenorkarusellrenn med hopp og kombicross. Her skulle vi gjerne sett flere deltakere. Dette er en uhøytidelig konkurranse for barn opp t.o.m. 12 år. Etter siste renn hadde vi egen premieutdeling.

I vinter har Høvikbakkene vært åpne for fri trening hver mandag og en fast gjeng har benyttet seg av dette tilbudet. Med like bra forhold i bakken vil vi fortsette denne ordningen neste år.

Vi slo sammen hoppskoleavslutning og klubbmesterkap da det ikke var mulig å finne en egen dag for klubbmesterskapet. Dette var svært vellykket, og med stor deltakelse måtte vi etterbestille og ettersende noen premier. For første gang på mange år ble det hoppet i alle 5 bakkene.

Som vanlig kom mildværet i begynnelsen av mars og midt i mars var ikke veien over jordet kjørbar lenger. Synd, for bakkene var fortsatt like fine.

Våre hoppere har vært flinke til å delta i renn rundt om i kretsen og nabokretser. RC hopperne våre har gjort seg bemerket med mange utmerkede plasseringer i vinter og satt Røykenhopp på kartet for alvor. Vi har aldri hatt så mange hoppere samtidig i Norgestoppen for de gjeldende klasser.

Snart må vi ha en liten vårdugnad med opprydding av gjerder, plastkrus, flasker etc. Denne blir annonsert på hjemmesiden.

I tillegg til vårdugnaden planlegger vi å bygge om tilløpet i K26 i løpet av sommeren/høsten. Meningen er å bygge et jevnere tilløp med en form for sporsetterutstyr slik at hopperne kan få et bedre grunnlag for god sittestilling. Det skal monteres bom i K26 og K15. Til disse arbeidene trenger vi hjelp av foreldre.

Jeg anbefaler flest mulig å prøve plasthopping til sommeren, men det er viktig å være allsidig. Plasthoppingen skal derfor være et tilbud til de minste, men ikke la det gå ut over fotball , orientering, friidrett etc.

Til slutt minner jeg om den store sommersamlingen i Örnskiöldsvik. Mer info om denne på hjemmesiden.

Tusen takk for en flott vintersesong.

Biørn Øyen Leder